linialescorts
barcelona Facebook Líniaxarxa icono twitter icono rss
Comunicació21
Cultura21
linia 20 edicions de proximitat

OPINIÓ

Marc Faustino i Vidal, conseller de districte de la CUP Capgirem Barcelona a les Corts | Actualitzat el 16 Maig 2018 a les 10:20

La necessitat de reforma urbanística de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona és una evidència històrica al barri de les Corts. L’efecte barrera d’aquestes instal·lacions (estadi, miniestadi i palau) divideixen tant en un eix d’est a oest (l’accés del barri de Sant Ramón respecte a la resta del Districte les Corts) com un eix de sud a nord (l’accés del barri de la Maternitat cap a l’Avinguda Diagonal).

Però aquesta necessitat, tenint en compte els problemes que ocasiona la recepció continuada dels abonats i visitants de les instal·lacions (sobretot del Camp Nou), requereix una modificació del Pla General Metropolità que asseguri uns beneficis evidents per al veïnat dels dos barris (Sant Ramon i la Maternitat).

Des de la CUP vam presentar les nostres al·legacions a l’aprovació inicial en el termini d’exposició pública previst de les quals no hem tingut resposta escrita. L’equip de govern sí que ens ha donat a conèixer quines incorporacions ha fet al projecte sense que sapiguem de qui són aquestes al·legacions incorporades a l’aprovació provisional.

El projecte que s’ha portat a votació no té per nosaltres cap millora a l’aprovació inicial i per tant no variarem la nostra oposició a la modificació proposada dels terrenys del Futbol Club Barcelona. La proposta no ens continua agradant respecte als diversos aspectes de les nostres al·legacions:

- No estem d’acord amb la proposta de qualificació de 7 asterisc d’ús públic i de propietat privada del nou espai urbà generat davant del Camp Nou. L’equip de govern ens informa dels canvis al Registre de la Propietat i la creació d’un dret real sobre el terreny. La nostra posició és que hauria de ser una cessió del club a la ciutat. Hauríem de recuperar espai urbà 100% públic.

- L’accés al Camp Nou no està adaptat a les necessitats d’uns barris on el transport públic es col·lapsa en els dies de partit i les riuades de gent amb transport privat són excessives. El Pla de Mobilitat ens genera dubtes per la quantitat de persones que visiten el Barça.

Les modificacions dels vials de les Avingudes Joan XXIII i Gregorio Marañón i dels carrers Arístides Mallol i d’Elisabeth Eidenbenz s’estrenyen i en comptes de ser autèntics passejos per a vianants poden convertir-se en un col·lapse circulatori.

- No estem d’acord amb la requalificació a sòl comercial de sòl esportiu. La instal·lació d’un edifici d’oficines i d’un hotel no formen part de la nostra concepció de dinamització econòmica de l’espai públic del barri.

És una il·legalitat d’acord amb la valoració feta per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de les Corts i de Barcelona, ja que no es donen les condicions per a la requalificació. L’equip de govern hauria de prendre nota del que diu el moviment veïnal, tant del barri com de la ciutat, que està presentant una “esmena a la totalitat” al projecte, ja que denuncia que amb la proposta actual no hi ha “cap guany” per a Barcelona.

- No estem d’acord amb la dependència de certs projectes al barri en funció del pagament per part del Barça de les plusvàlues de les activitats comercials i complementàries. La reforma del Carrer Danubi o la possibilitat d’un Complex Esportiu Municipal a Arístides Mallol no poden dependre d’unes plusvàlues extraordinàries. Si no hi fossin, hauríem de fer aquests projectes igualment.

- La memòria històrica de les masies de les Corts es perd novament. La Masia de Can Planes, amb la qual el Barça ha fet el que ha volgut, destruint-la com a exemple arquitectònic i artístic d’una època, no es recupera pel barri. L’equip de govern ens diu que es limita a funcions socials del club quan el que creiem és que el club hauria de cedir-la a barri per a ús dels veïns i veïnes.

La modificació proposada representa que el Futbol Club Barcelona vol continuar present com a mínim durant 50 anys a la ciutat i al Districte. I aquesta relació de veïnatge, des de la CUP, creiem que podria ser millorada i molt més activa per part del club, ja que els problemes d’accés a l’estadi, de fins a 100.000 persones, representen pel barri greus conseqüències en la seva vida diària i el club pot oferir millors condicions urbanístiques, econòmiques i socials de les que s’han votat provisionalment.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

Les Corts és l’únic lloc de la ciutat on baixa el preu del lloguer

El mercat immobiliari de les Corts viu una situació particular respecte el de la resta de [...]

Colau cedeix a la Generalitat el Palau de Pedralbes

El Ple municipal del passat 28 de setembre va acordar, amb l’únic vot en contra del PP, que [...]

La Festa Major de les Corts arriba al seu equador

Les Corts celebra des de divendres passat una nova edició de la seva Festa Major, que [...]

El Tanatori de les Corts acull el comiat a Montserrat Caballé

El Tanatori de les Corts va acollir aquest dilluns la cerimònia de comiat de la soprano [...]

El 30% dels nous pisos hauran de ser de protecció oficial

“Dia històric”. Així va definir la tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, el [...]

Les Corts s'engalana: compte enrere per a la Festa Major

Falta una setmana i escaig. El pròxim divendres 5 d’octubre es donarà el tret de sortida a [...]

Un nou llibre repassa la figura de la poeta Montserrat Abelló

La biblioteca Montserrat Abelló acollirà el pròxim 11 d’octubre a partir de les set de la [...]

Els veïns ja gaudeixen d’un carrer Conxita Supervia sense cotxes

La transformació del carrer Conxita Supervia en un espai pràcticament sense cotxes i amb els [...]

Baralla multitudinària entre ultres al voltant del Camp Nou

Els partits del Barça al Camp Nou són sovint un problema per als veïns de la zona. Soroll, [...]

Una exposició repassa els 60 anys de l’Escola Paideia

La seu del Districte acull una exposició sobre l’escola d’educació especial Paideia en el [...]

Un de cada tres joves d’entre 13 i 15 anys ha patit bullying a l’escola

És març i encara fa fred. La Marta i la seva mare han sortit a passejar pels carrers del [...]

Colom haurà d’explicar demà les possibles retallades

El Districte acull demà la celebració d’un Ple extraordinari forçat per l’oposició per tal [...]