La Selva Marítima finalment no tindrà un canal de TDT. Després de mesos de negociacions, l’Ajuntament de Blanes s’havia quedat sol defensant el projecte, que en solitari no podrà tirar endavant. El que sí ha anunciat és que posarà en marxa un canal de televisió per internet al novembre per suplir la desaparició de TV Blanes, que va deixar d’emetre el passat 29 de març, i que tenia de termini fins a l’1 de novembre per començar a emetre en proves en TDT.

La setmana passada, els altres dos municipis que integren el consorci de TDT de la Selva Marítima creat al maig, Tossa i Lloret de Mar, van desistir del projecte en enviar un informe de l’interventor municipal on es justificava que no poden fer front a la despesa que suposava el canal digital.

La inversió per impulsar el canal comarcal de TDT, que havia d’absorbir els quatre treballadors de TV Blanes, ascendia a 656.000 euros, un cost que el consistori de Blanes diu que no pot assumir tot sol. En canvi, la televisió per internet es xifra en 105.000 euros. Amb tot, encara s’ha de definir el contingut i els treballadors que tindrà.

No pensa el mateix la Plataforma Salvem TV Blanes, que ja s’ha manifestat diverses vegades (la darrera, aquest mateix dilluns) i acusa l’alcalde de la població, Josep Trias, de condemnar la televisió al tancament per motius “polítics” i “partidistes”. La plataforma considera que Blanes podria prescindir de les aportacions de Lloret i Tossa i tirar endavant el canal de TDT en solitari.

A més, no creu que un canal de televisió per internet sigui la solució, perquè la veurà un determinat grup de persones molt reduït i la llicència s’acabarà donant a un grup privat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram