L’Executiu de Francisco Camps ha demanat autorització al Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de València poder tancar el repetidor que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té a Montdúver, i el qual proporciona l’emissió de TV3 a la comarca de la Safor i a parts de les de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Marina Alta.

En la sol·licitud, la Direcció General de Promoció Institucional, depenent de Presidència de la Generalitat, posa com a data per accedir a la instal·lació el 15 de desembre. Per dur a terme l’acció s’especifica que hi assistirien tres funcionaris i personal d’una empresa de manyeria, a més d’agents de la Policia Nacional.

El Jutjat ha donat a Acció Cultural i a la Fiscalia un termini de cinc dies per presentar-hi al·legacions. En un comunicat, ACPV ha confirmat que així ho farà.

Segons l’entitat impulsora de la ILP Televisió sense Fronteres, aquesta “ofensiva” del Govern valencià per tancar els repetidors de TV3 és “un atemptat a la llibertat d’expressió i a la pluralitat informativa, així com a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit de la comunicació”.

ACPV assenyala que amb la petició d’aquest tancament es constata la importància que atorga l’Executiu de Camps “al paper cívic que juga Acció Cultural”, a més de “la seua obsessió” per ofegar políticament i econòmicament l’entitat.

El de Montdúver és un dels tres repetidors que encara emet TV3 al País Valencià, juntament amb els de Perenxisa i Bartolo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram