El Partit Popular ha presentat aquest dimarts a la tarda una proposició de llei perquè cada comunitat autònoma pugui decidir sobre la gestió de les seves televisions públiques, inclosa la privatització.

Segons la portaveu parlamentària del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, cal canviar la legislació per autoritzar fórmules que permetin una “millor i més eficient” gestió de les televisions públiques per tal de reduir els seus costos, a més de millorar les administracions públiques i eliminar la burocràcia.

El passat mes de setembre, el president del PP, Mariano Rajoy, ja va anunciar que presentaria aquesta mesura sobre la gestió de les televisions públiques. En aquella ocasió, Rajoy va recolzar la proposta de la candidata a la presidència de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, que va plantejar la privatització de la radiotelevisió pública manxega si era la propera presidenta de la comunitat. Segons ha apuntat aquest dimarts Sáenz de Santamaría, altres comunitats governades pel PP també han sol·licitat que es puguin privatitzar les televisions públiques.

Reducció de canals

Segons ha assenyalat la portaveu, aquesta proposta és “congruent” amb una de les esmenes del PP als Pressupostos Generals en què reclamaven al Govern central que reduís en 200 milions el pressupost de RTVE “per aconseguir treure d’un altre costat els diners que costa la congelació de les pensions”.

De la mateixa manera, ha explicat que en la seva proposició de llei també s’inclou una esmena que opta perquè la televisió pública i de l’Estat vagin cap a fórmules d’alta definició en la utilització dels canals múltiples. “Menys números de canals però menor definició. Milloraria els costos i permetria invertir en una tecnologia com l’alta definició, que és necessària impulsar”, ha afirmat Sáenz de Santamaría.

La proposta arriba un dia després que la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) tornés a demanar que es suprimeixi la publicitat a les televisions autonòmiques i que aquestes es financin amb un cànon una taxa similar a la de TVE.

A més, l’associació de cadenes privades va suggerir que es tregui a les públiques la meitat de l’espai radioelèctric que tenen actualment. D’aquesta manera s’evitaria que tinguessin més despeses pels nous canals, i així es podrien donar noves concessions a les privades per poder rentabilitzar-los.

Font: Agències

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram