La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha acordat l’arxivament de la notificació de la operació per la que Prisa, Telecinco i Telefónica adquireixen el control conjunt de Digital+. La decisió l’ha pres aquest dimarts el consell de la CNC després que Telefónica i Telecinco hagin renunciat a participar en la gestió de Digital+.

El passat 4 de novembre, els tres grups havien modificat els acords i pactes d’accionistes inicials per poder obtenir el vistiplau de Competència a la operació. Entre altres modificacions, Telefónica i Telecinco renuncien als seus drets de veto sobre decisions estratègiques com el pla de negocis o el pressupost anual de Digital+. A més, deixaran de tenir capacitat per condicionar el nomenament dels directius.

Així, amb les noves condicions, la CNC entén que no s’altera el “control exclusiu” de Prisa sobre Digital+, per la qual cosa no es modifica l’estructura d’aquesta i no existeix una operació de concentració que s’hagi d’autoritzar.

La decisió de Competència dóna via lliura a l’entrada de Telefónica i Telecinco a Digital+, cadascuna amb el 22% de l’accionariat, mentre que Prisa conservarà 56% restant.

Amb tot, la CNC puntualitza que, si en el futur es produís una modificació de l’estructura de control de Digital+, es podria donar una nova operació de concentració que hauria de notificar-se per tal de ser autoritzada.

A més, la CNC assenyala que restarà atenta als possibles acords que puguin assolir entre si Prisa, Telefónica, Telecinco o Digital+, per tal de valorar si poden tenir “efectes restrictius” sobre la competència en els mercats audiovisuals i de comunicacions electròniques.

El vistiplau de Competència era el darrer obstacle perquè es tirés endavant definitivament la fusió entre Cuatro i Telecinco, aprovada el passat 29 d’octubre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram