El dibuixant Óscar Nebreda ha anunciat a la revista El Jueves, de la qual va ser cofundador, que ha decidit posar fi a quatre dècades d’activitat en l’humorisme gràfic. Nebreda ho ha comunicat a la seva manera, a través d’una última historieta del seu personatge el Profesor Cojonciano, En declaracions al diari Ara, Nebreda assegura que la retirada també afecta a les seves col·laboracions en programes de televisió i ràdio.

El ninotaire, que ha format part des dels inicis del consell editorial d’El Jueves, també va ser dibuixant i fundador de les revistes El Papus i Barrabás, va publicar vinyetes durant molts anys a El Periódico, i va crear el personatge Jordi Culé, el dibuix animat que durant bastant temps celebrava els gols del Barça a les retransmissions de TV3.

Nebreda assegura que la decisió de jubilar-se la va prendre fa temps, i que respon a les ganes de deixar pas a les noves generacions de dibuixants i de tenir temps per a ell mateix. “He fet el que he volgut, i a sobre m’han pagat”, ha afirmat a l’Ara, abans de concloure que ara, farà “el que no podia fer abans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram