La principal operadora per cable dels Estats Units, Comcast, podrà comprar el 51% de les accions de NBC Universal, després que la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) nord-americana hagi aprovat l’operació per quatre vots a un.

L’operador de cable controlarà, d’aquesta manera, la producció i distribució de continguts que arriba als 24 milions d’abonats, el 25% de les llars. L’autorització estava supeditada a diversos requisits que se centren en diversos temes clau com ara els vídeos per internet, els accessos als programes i la seva emissió.

El 51% del capital de NBC Universal passarà a mans de Comcast, i General Electric conservarà el restant 49%. Comcast pagarà 6.500 milions en efectiu i aportarà a l’empresa actius de la seva xarxa de cable per valor de 7.250 milions. Així, no només controlarà la companyia a nivell accionarial, sinó que a més es posarà al capdavant de les operacions diàries de l’empresa.

L’operació és considerada la més important a la indústria audiovisual nord-americana des de la fusió de Time Warner i AOL el 2001.

Font: 233grados

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram