Les empreses acostumen a comprar tots els dominis de la seva marca, encara que en tinguin un de principal, per assegurar-se que ningú treu profit del seu nom. Però el diari El Mundo no va arribar a temps d’adquirir el domini .cat (o no hi va tenir interès), perquè quan algú entra a l’adreça elmundo.cat aquesta et redirigeix automàticament al web d’El País.

Amb tot, no se sap exactament qui va adquirir aquest domini. Una cerca al servei Whois, que identifica qui en va fer la reserva, dóna com a resultat una empresa pantalla, anomenada Privacidad Whois, de Santiago de Compostel·la.

Consultats pel diari Ara, des de la redacció d’El Mundo s’han mostrat molt sorpresos, perquè desconeixien que existia aquest web amb el seu nom que redirigia els navegants al portal d’El País.

Des de la Fundació puntCAT expliquen que, quan fa sis mesos que s’ha posat en marxa un web .cat, els seu contingut hauria de ser majoritàriament en català: “Un cop ha passat mig any, el català hi ha de tenir una presència substancial, no pot limitar-se a alguna frase, no pot ser anecdòtic”. A Whois s’indica que el domini es va registrar el 5 de maig de 2009, més del mig any estipulat per adaptar-se a la normativa.

El web es podria suspendre

Arran de la consulta de l’Ara, la Fundació, encarregada de vetllar pel domini .cat, ha iniciat el mecanisme que segueix habitualment quan detecta que no es compleixen els requisits, ja que, òbviament, el web d’El País és en castellà. Així, l’entitat contactarà amb el titular perquè adapti els continguts del domini a la normativa.

Si en el termini de 15 dies (o el que el titular proposi “raonadament”) no es posen els continguts rellevants en català, se suspendrà el domini, que restarà inaccessible. Amb tot, el domini no quedaria lliure, sinó suspès fins que expiri el termini pel qual s’ha registrat o renovat; en aquest cas seria el 5 de maig del 2011, després que el passat 12 de novembre es va renovar.

Font: Ara

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram