Després de descartar-se el mes de febrer i la Diada de Sant Jordi, La Vanguardia s’ha marcat el 3 de maig com a data per llançar la tan esperada i remorejada edició en català, la qual es presenta aquest dilluns al Teatre l’Atlàntida de Vic, a les 19 h. Aquest primer acte de presentació de l’edició catalana comptarà amb les intervencions de Josep Antich, director de La Vanguardia i de dos dels col·laboradors del rotatiu, Quim Monzó i Francesc-Marc Álvaro.

En aquests moments, el diari del grup Godó està ultimant el sistema que traduirà automàticament els textos. L’edició en català comptarà amb un equip encapçalat per l’actual cap d’edició, Magí Camps, que estarà format per deu periodistes i dos lingüistes. Aquests s’encarregaran per la qualitat lingüística.

L’edició en català estarà comandada per David González, exsubdirector de l’Avui, que es va incorporar al projecte el passat setembre. Recentment, a l’equip s’hi ha incorporat el periodista Rafael Jorba, que fins al juny va ser membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Un altre fitxatge per al nou projecte és el de la periodista cultural Rosa Maria Piñol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram