El diari del grup Zeta ha estrenat un nou servei, e-Periódico, que permet la lectura de l’edició impresa en format digital, tant en ordinadors com en notebooks, mòbils i iPad. De moment, el servei és en fase de proves, durant la qual serà accessible a tots els usuaris. Després d’aquesta etapa, de com a mínim un mes, e-Periódico continuarà sent gratuït per als subscriptors de les edicions impresa i digital, i la resta s’hi podrà abonar per un euro a la setmana.

El nou paper del web

El nou servei, però, no substitueix el web del diari, sinó que presenta els continguts de l’edició impresa de manera diferent a un portal. Segons els seus responsables, el producte està pensat per a una lectura “pausada i neta” de les informacions i articles, però no renuncia a les possibilitats multimèdia que ofereix la tecnologia digital.

e-Periódico, això sí, farà variar el paper que juga el portal del diari. A partir d’ara, el web donarà resposta a la demanda d’actualitat amb l’objectiu d’aconseguir immediatesa, tot i que amb preferència pels continguts propis. Així, els redactors elaboraran peces més breus amb rapidesa per al web, i després ho desenvoluparan per a l’edició impresa.

Aquesta ja no s’abocarà a la versió en línia a l’hora del tancament, com passava fins ara, sinó que quedarà a l’abast dels usuaris digitals, tant des de la versió en PDF com en la del nou e-Periódico.

El projecte va començar ara fa un any, coincidint amb l’arribada d’Enric Hernàndez a la direcció, i forma part d’una convicció expressada per diversos directius del mitjà segons la qual el període d’accés a continguts informatius sense cost ha de començar una certa regressió.

El plantejament és el mateix que utilitza l’Ara i El Mundo, que distingeixen entre els continguts digitals i els impresos. Els primers, gratuïts, cerquen l’actualitat, i els segons, més elaborats i de pagament, la profunditat.

Font: Janquim / El Periódico

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram