La cadena de Mediaset ha complert la seva amenaça i ha presentat una denúncia contra RTVE davant la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació per tal que la cadena pública retiri l’oferta que ha presentat per l’adquisició dels drets d’emissió de la Champions League.

Telecinco sosté que TVE incompleix la seva Llei de Finançament i la Llei General de Comunicació Audiovisual a l’haver presentat una segona oferta pels drets dels partits en obert d’aquesta competició de futbol per al període 2012-2015 “tot i saber que altres operadores privades havien presentat igualment propostes per a la seva adquisició”.

Segons recorda Telecinco, la Llei de Finançament de RTVE diu que l’ens “no podrà sobrecotitzar davant competidors per drets de continguts de gran valor comercial”. Pel que fa a la Llei General de la Comunicació Audiovisual estatal, assenyala que els prestadors de serveis públics “no podran subcotitzar els preus de la seva oferta comercial i de serveis, ni utilitzar la compensació pública per oferir més que els competidors privats per drets d’emissió sobre continguts de gran valor en el mercat audiovisual”.

Amb tot, Telecinco destaca que, de la mateixa manera que s’imposen a les operadores privades contraprestacions per la prohibició de TVE d’emetre publicitat i per la utilització d’un bé públic, s’haurien d’imposar contrapartides a RTVE a canvi de la garantia de la seva estabilitat pressupostària. Aquesta contrapartides, afegeix Telecinco, no podrien ser altres que “reforçar el caràcter de servei públic de RTVE en els seus continguts i en la seva gestió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram