Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no podrà pagar les dues multes que sumen 600.000 euros més interessos imposades per la Generalitat valenciana per les emissions de TV3. L’entitat presidida per Eliseu Climent tenia de termini fins el dia 20 de març per pagar, però a aquestes altures ja té clar que no reunirà els diners en el termini fixat.

“No podem pagar, és una bestialitat per a una associació cultural sense ànim de lucre”, sosté Toni Gisbert, coordinador d’ACPV. En no pagar les multes pesa sobre l’entitat l’amenaça de l’embargament de béns.

Amb tot, ACPV no descarta pagar en les pròximes setmanes, tot i que l’entitat no explica com pensa aconseguir els diners. En altres ocasions, i per motius semblants, l’associació ha recorregut a les derrames entre els socis, o les emissions d’abonaments. Una altra via és l’apuntada per Climent al programa Àgora el passat dilluns, que consistiria en un concert benèfic a favor de TV3 al País Valencià amb l’actuació, entre d’altres, de Lluís Llach.

ACPV no s’ha negat a pagar les sancions i, de fet, ja n’ha abonat una per valor de 127.000 euros, però el Govern de Francisco Camps no vol facilitar les coses i s’ha negat a fraccionar el pagament del deute.

Conseqüències de l’impagament

La primera conseqüència de l’incompliment del termini seria l’obertura de la via de constrenyiment administratiu, consistent en una penalització del 20%, és a dir, 120.000 euros addicionals més els interessos meritats. Si al cap de 50 dies ACPV continua sense pagar, hi haurà la intervenció de l’Agència Tributària, que podria desembocar en l’embargament dels comptes corrents i dels béns mobles i immobles de l’entitat, entre ells la seu de l’edifici Octubre a València. Mentrestant, ACPV no podrà aspirar a demanar cap subvenció ni a cobrar les que tingui pendents.

Recordem que la multa de 600.000 euros, tot i la seva elevada quantia, no ha estat la que ha obligat a ACPV a apagar les emissions dels canals públics catalans al País Valencià ara fa un mes. El que va resultat inassumible va ser les posteriors sancions que augmentaven progressivament la quantitat en 60.000 euros cada quinze dies mentre es mantingués el senyal dels repetidors.

Font: Avui-El Punt

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram