Representants de més de 50 emissores de la xarxa COMRàdio s’han reunit aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) per reivindicar el seu paper com a servei públic. La trobada era una altra de les accions dutes a terme arran dels moviments protagonitzats per la patronal de les privades, l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), que ha demanat al Govern el tancament de COMRàdio i la limitació de les emissores locals.

El director general de COMRàdio, Francesc Triola, ha reiterat “la voluntat de servei públic” dels operadors locals, i ha analitzat com afectarien l’actual l’escenari en cas que fructifiquessin les intencions de l’ACR.

Durant la reunió s’ha ratificat el manifest que 150 emissores municipals van signar el passat 24 de gener per reivindicar el paper de la ràdio local com a servei públic de qualitat i remarcar que la comunicació de proximitat és necessària per garantir el dret a la informació i la pluralitat democràtica. Segons ha dit Triola, els mitjans locals són “els que més optimitzen els recursos de la ciutadania”, i silenciar-los seria el primer pas per evitar que aquesta “conegui actuacions i polítiques que poden significar un notable retrocés social”.

A la reunió també ha assistit un membre del comitè d’empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que ha traslladat la preocupació dels representants dels treballadors dels mitjans públics davant la pressió de les patronals privades al Govern. Triola ha agraït el recolzament dels treballadors de TV3 que també han anat a la reunió, ja que, segons ha dit, es tracta “d’un atac frontal a tota la comunicació pública”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram