Tot i la oposició frontal de Telecinco, el conseller delegat de La Sexta finalment ha estat escollit nou president de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA). José Miguel Contreras, doncs, substitueix Alejandro Echevarría, president de Telecinco, que va deixar el càrrec fa dos mesos, temps durant el qual s’han succeït els estira-i-arronsa per veure qui presidia la patronal de les TV privades.

Amb tot, Contreras presidirà l’entitat durant un any en lloc dels dos que marquen els estatuts; després el succeirà el representant de Net TV (Vocento) durant un altre any, que al mateix temps serà substituït pel de Veo TV (Unidad Editorial) pel mateix període.

En la comissió de treball de la UTECA, Contreras ha rebut el vot a favor d’Antena 3, La Sexta i Veo7, l’abstenció de Net TV, i la oposició de Telecinco, que ha votat per Antonio Fernández-Galiano, conseller delegat d’Unidad Editorial.

Telecinco no deixa la patronal

El passat dimarts, el conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, havia arribat a dir que si Contreras presidia la UTECA era “com si Gaddafi fos el president de l’OTAN”. L’enfrontament entre ambdues cadenes havia adquirit tal dimensió –i no només per aquestes declaracions– que s’havia especulat amb la possibilitat que Telecinco abandonés l’associació. Però no serà així. “Ara, més que mai, és necessària la nostra presència a UTECA per vigilar que es defensen i no s’ataquen els nostres interessos”, ha assegurat un portaveu del grup Mediaset España.

Reptes del mandat

Segons la patronal, un dels objectius de la nova presidència de la UTECA serà “impulsar un model de televisió pública per a Espanya que l’homologui al dels altres països de la UE i sigui vertebrador, sostenible, creador de riquesa nacional i d’acord a les possibilitats econòmiques espanyoles”.

La UTECA també s’ha marcat com a reptes col·laborar en el desenvolupament del cinema espanyol amb “fórmules més eficaces que les actuals”, i construir un sistema de protecció de drets d’autor “més just, transparent i d’acord a l’era digital”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram