L’operació “neteja” dels Mossos d’Esquadra a la plaça de Catalunya de Barcelona i a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, on estaven acampats els “indignats”, ha acabat amb alguns periodistes estomacats pels agents, tot i anar correctament identificats –en canvi, els Mossos no duien identificació, segons diversos testimonis. El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), ja ha emès un comunicat denunciant una vegada més “les agressions dels cossos de seguretat contra els periodistes, degudament identificats amb braçal o armilla” que cobrien els fets.

El Col·legi ha aprofitat també per insistir als professionals que utilitzin els símbols identificatius, i per recordar que aquests són fruit de l’acord de col·laboració entre el CPC i el Departament d’Interior.

A Barcelona, l’operació ha començat a les 6.50 h, quan uns 200 agents han irromput a la plaça de Catalunya amb l’objectiu d’escortar les brigades municipals de la neteja, que tenien com a missió “netejar” la zona i retirar objectes contundents i llancívols (tot i que també han arreplegat ordinadors, altres eines de comunicació i menjar), de cara a evitar aldarulls per una possible celebració a la zona si el Barça guanya la Champions.

La resistència pacífica dels acampats a abandonar el lloc, però, ha acabat amb càrregues policials que han estat transmeses en directe per la televisió.

La comissió de defensa dels drets de la persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Federació de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels drets econòmics, socials i culturals (DESC) i l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH),  també han emès un comunicat on, a part de “l’ús desproporcionat de la força” per part dels Mossos, també han denunciat “l’absència de distintiu identificatiu” en l’uniforme policial i “l’assetjament i agressió” als periodistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram