La negativa de la plantilla de Catalunya Ràdio al pla d’ajust proposat per la direcció podria suposar acomiadaments si res no canvia. Aquest dilluns, el comitè d’empresa es va reunir amb el director de l’emissora, Ramon Mateu, i el president del consell de govern de la CCMA, Enric Marín, els quals van avisar que si no variava la situació hi hauria una reestructuració de la plantilla. Amb tot, no es van precisar xifres, ja que en principi encara s’ha d’estudiar com es duria a terme, segons ha pogut saber Comunicació 21.

Així doncs, no es va parlar dels 20 acomiadaments que publica aquest dimarts La Vanguardia, xifra que quadraria amb el 5% dels 420 treballadors, percentatge que equivaldria a la rebaixa de sou plantejada en les  mesures que el consell de govern de la CCMA vol adoptar perquè el grup esdevingui una única empresa de mitjans.

Aquesta variació de la situació suposaria que canviés el sentit del vot dels treballadors, que va ser de 211 en contra de la proposta (55,82%) i de 155 a favor (41%). Així doncs, en aquests moments el comitè d’empresa està treballant per veure com es pot solucionar tot plegat i evitar la reducció de plantilla. Així, ja han explicat als caps de secció la situació perquè la transmetin a tota la plantilla i aquesta es posicioni.

Tot i que no els han donat un termini, els representants dels treballadors volen donar una resposta com a tard aquest dimecres, quan el consell de govern de la CCMA, en la seva reunió ordinària, es preveu que abordi el tema.

Un dia abans del referèndum, Mateu, que també és director general de la CCMA, ja havia avisat per carta a la plantilla que una negativa al pla d’ajust proposat podria significar acomiadaments. Si no canvien les coses, així serà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram