El ple del Consell de Mallorca, constituït en junta general d’accionistes de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) va aprovar aquest dilluns el nomenament de l’advocat laboralista José Manuel Carrillo com a nou director general de l’ens en substitució de Marisa Goñi, qui va ser cessada. La principal missió de Carrillo establir el calendari del tancament de la radiotelevisió pública, una de les promeses electorals de la nova presidenta del Consell, Maria Salom, qui la setmana passada ja va dir que no hi havia marxa enrere.

En la sessió, Goñi va demanar al nou equip de govern que reconsideri la decisió i escolti “el sector audiovisual, els treballadors i la gent dels pobles de Mallorca”. No li van fer cas.

Un centenar de treballadors de RTVM es van concentrar per reclamar que no es desmantelli l’ens, tant a fora de la sala de plens com a l’interior, on hi van mostrar pancartes. També s’hi van mostrar en contra tots els grups de l’oposició.

Durant el ple, també es va constituir el nou consell d’administració, que ha quedat constituït per sis representants del Partit Popular (Catalina Terrassa, Rafael Pons, Antoni Serra, Joaquina Ibáñez, Neus Salas i Miquel Barceló), dos del PSIB (Francesc Ramis i Lluís Socies), i un de PSM-IV-ExM (Andreu Caballero).

El sector audiovisual, en contra del tancament

Per la seva part, la plataforma MesAudiovisual, que agrupa tots els ens i associacions del sector a les Illes, divendres ja havia demanat una solució alternativa al tancament, donant per fet que no el podien evitar. Així, es va oferir per reunir-se amb Salom i trobar una solució “menys dràstica” que eviti que entre 25 i 30 empreses de les Balears, on hi treballen uns 2.000 professionals, vegin perillar els seus llocs de treball.

Germán Traver, portaveu de MesAudiovisual i president del Clúster Audiovisual de les Illes Balears (CLAB), va insistir en què el tancament de RTVM afectarà al sector “en la seva totalitat”, i en va defensar la seva continuïtat perquè té els comptes “sanejats” i disposa d’un remanent per poder continuar amb la programació fins a final d’any.

Per la seva part, Jaume Rodríguez, president de l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), va assegurar que si s’efectua el tancament, el PP complirà amb una promesa electoral, però deixarà de complir d’altres, com ara la “d’impulsar la petita i mitjana empresa i reduir l’atur. A més, Rodríguez va criticar que es vulgui prendre aquesta mesura “sense haver analitzat abans les repercussions reals del tancament”.

A banda, aquest dimecres, a les 20 h, l’Obra Cultural Balear i Memòria de Mallorca han convocat una reunió popular per parlar sobre l’amenaça de tancament de RTV Mallorca. La trobada tindrà lloc a la plaça d’Espanya de Palma i és oberta a totes les persones i associacions interessades en la continuïtat de la ràdio i la televisió públiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram