La plantilla de la BBC ha decidit fer vaga els propers 15 i 29 de juliol com a protesta pels acomiadaments que planeja realitzar l’ens. Així ho va anunciar la setmana passada el SindicatNacional de Periodistes del Regne Unit (NUJ) després de celebrar una votació en què un 72% va recolzar la proposta (hi va participar menys del 40% dels afiliats). L’empresa ja ha expressat la seva “decepció” per la mesura, en considerar que afectarà el servei de notícies de ràdio, televisió i web.

El NUJ denuncia que l’ens públic vol acomiadar treballadors del servei mundial i del departament de monitoratge, mentre que hi ha persones d’altres seccions que volen marxar però que no les deixen. “Simplement volem que la BBC gestioni el seu procés d’acomiadaments de forma justa i humana”, assegura la secretària general del NUJ; Michelle Stanisreet.

Per la seva part, la directora d’operacions de la BBC, Lucy Adams, diu que l’empresa fa tot el que pot per mitigar la retallada pressupostària del Govern oferint acomiadaments voluntaris i reubicacions de personal. Amb tot, considerar “probablement impossible” evitar acomiadaments obligatoris.

El passat mes de novembre la plantilla de la BBC ja va fer vaga, en aquella ocasió contra els canvis que es volien introduir en el sistema de pensions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram