Héctor Maravall, conseller de RTVE proposat per CCOO, ha dimitit del seu càrrec pel rebombori generat arran de l’aprovació de l’accés a temps real al sistema de gestió dels informatius de la cadena pública. De moment, ha estat l’únic, tot i que Josep Manuel Silva ha posat el seu càrrec a disposició de CiU, formació que el va proposar.

Maravall ha presentat la dimissió aquest divendres en el decurs de la reunió d’urgència on el consell d’administració, per unanimitat, ha fet marxa enrere i ha votat a favor de la rectificació. Així doncs, han canviat el sentit del seu vot els consellers del PP i el de CiU, que dimecres van votar a favor, i els del PSOE, ERC i CCOO, que es van abstenir; només els d’IU-ICV i UGT hi havien votat en contra.

Segons CCOO, vista la “transcendència” dels fets, la dimissió de Maravall era “la sortida més honesta”. La decisió s’ha pres després que aquest es reunís amb el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en una trobada on ha lamentat les conseqüències de la seva abstenció.

Maravall, assegura el sindicat, ha presentat la dimissió per evitar “qualsevol dubte a propòsit de la posició institucional de CCOO enfront del futur de RTVE, que no és una altra que garantir la seva titularitat pública i la independència dels professionals en l’exercici de la informació”.

Per a la reunió d’aquest divendres, havien demanat comparèixer per iniciativa pròpia el director de TVE, Santiago González, i el director de RNE, Benigno Moreno; mentre que el consell havia demanat la compareixença del director d’informatius de TVE, Fran Llorente, i de la presidenta del consell d’informatius, Yolanda Sobero. Finalment, el consell d’administració les ha anul·lat totes en l’últim moment.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram