Mediapubli, editora del diari Público, ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa d’un ERO que afectarà 39 treballadors, un 20% de la plantilla, i que inclou també una reducció salarial per trams de remuneració. La filial de Mediapro assegura que s’ha vist obligada a prendre aquesta mesura per “la greu crisi econòmica i el seu impacte en els mitjans, especialment per la brusca caiguda dels ingressos publicitaris”.

Mediapubli assegura que la mesura és “imprescindible” per assegurar la continuïtat del projecte, que s’emmarca en els “profunds canvis” que s’estan produint en el sector, i que es pren per “obtenir una estructura de costos adequada a la nova realitat del mercat publicitari”.

Públic continuarà

De moment no se sap com afectarà l’ERO a la plantilla de la delegació de Catalunya, formada per 16 persones, tot i que podria fer-ho de manera proporcional al 20% establert. Amb tot, direcció i comitè d’empresa, que s’oposa als termes en què s’ha presentant l’ERO, tot just han de començar a negociar.

El que en principi no corre perill és Públic. Segons ha assegurat a Comunicació 21 el delegat de Público a Catalunya, Josep Carles Rius, el quadern en català que incorpora el diari es continuarà fent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram