Les emissores de radiofòniques han fet un pas per desbloquejar la situació creada per la instauració del cànon establert per la Lliga de Futbol Professional (LFP) per transmetre partits des dels camps de futbol. Fa un mes ja van dir que podrien arribar a pagar per altres conceptes que no afectessin el dret a la informació, com ja es va fer als anys 90, i ara ho han concretat

El passat dimarts, les emissores van reunir-se amb la LFP i van proposar pagar unes quantitats a canvi dels serveis que se’ls ofereix als estadis, com ara l’entrada, la utilització de cabines i llocs de comentarista i els serveis complementaris annexos als treball dels professionals, segons assenyalava un comunicat de l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC).

En cap cas, però, es pagaria per transmetre els partits, ja que consideren que està protegit tant constitucionalment com per la legislació audiovisual.

A la reunió amb la patronal dels clubs van assistir representants de Prisa Radio, Onda Cero, cadena Cope, Radio Marca, RNE, RAC1, la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmiques (FORTA) i l’AERC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram