El vicesecretari general de comunicació del PP, Esteban González Pons, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit s’està plantejant “a efectes organitzatius” integrar l’agència Efe dins la Corporació de RTVE. Aquesta va ser una de les grans novetats en la política audiovisual que volen aplicar els populars. El dirigent la va fer pública en una jornada organitzada per la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) en la que també va participar el líder dels socialistes lleonesos i assessor electoral d’Alfredo Pérez Rubalcaba, Óscar López.

Canal autonòmic únic sense publicitat

En la seva intervenció, González Pons va confirmar que el seu partit es planteja la privatització “total o en part” de les televisions autonòmiques. Però, si no fos així, aleshores creu que haurien d’unificar-se en un canal amb desconnexions territorials “per fer més econòmica i fàcil la seva gestió”, una proposta realitzada fa poc la patronal de les privades. El dirigent popular també es va mostrar partidari que les cadenes autonòmiques deixin d’emetre publicitat.

Eliminar la quota cinematogràfica

González Pons també va assegurar ha de ser TVE qui financi, programi i promogui el cinema espanyol. Segons ell, les cadenes privades, obligades a destinar un 5% dels ingressos bruts a aquest sector, s’haurien de limitar a fomentar la indústria audiovisual en general i produir “en funció de les seves necessitats i del mercat”. Una altra vella reivindicació de la UTECA.

Divergències amb el CEMA

Per la seva part, el representant del PSOE, lògicament va discrepar de González Pons. Óscar López es va mostrar partidari que l’agència Efe segueixi essent independent, encara que pugui haver-hi sinèrgies amb RTVE, i va defensar que les cadenes privades ajudin a finançar el cinema, com a contraprestació per l’ús de l’espai radioelèctric.

El socialista i el popular també van xocar, com era de preveure, amb el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA). Mentre López va demanar que si guanya el PP, compleixi la llei i el tiri endavant, González Pons va rebutjar la creació de l’ens i va proposar que la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) assumeixi part de les seves funcions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram