La setmana passada, RNE va ser la primera ràdio en denunciar la Lliga de Futbol Professional (LFP) per l’impediment d’entrar als estadis a transmetre els partits. Aquest mateix dijous, la Cope se li ha sumat i ha presentat una demanda als jutjats contra la patronal dels clubs en els mateixos termes. És a dir, per impedir l’accés als camps de l’emissora i per privar “a la ciutadania en general de poder exercir el dret a la informació que contempla la Constitució Espanyola”.

Com en la querella de RNE, també es sol·liciten mesures cautelars perquè es pugui transmetre des dels estadis mentre es resol un conflicte que l’emissora episcopal qualifica “d’interpretació constitucional”.

El passat 25 d’octubre, les ràdios van advertir que s’havien cansat d’esperar una resposta de la LFP i que, si continuaven els impediments per deixar-les transmetre els partits des dels camps, anirien als jutjats, com així està passant.

L’advertència de les emissores va arribar després de proposar a la LFP pagar pels serveis addicionals que se’ls ofereix als estadis i no rebre resposta. Aquesta va arribar després de l’amenaça de recórrer als jutjats: la patronal dels clubs va considerar l’oferta “insuficient”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram