Després de més de 67 anys, el diari France-Soir ha deixat de publicar-se en paper per convertir-se en un diari exclusivament digital, tal com ja havia anunciat a mitjan octubre el seu propietari, Alexander Pugatxev. La reconversió ha suposat l’acomiadament de 89 dels 127 treballadors de la plantilla.

El fill del magnat rus Sergei Pugatxev va adquirir el vespertí el 2009 i, des d’aleshores, ha invertit uns 70 milions d’euros sense que hagin servit per fer-lo sortir del pou en què es trobava.

Quan va fer-se càrrec del rotatiu, aquest estava en el seu punt més baix, amb un tiratge de 20.000 exemplars diaris (havia arribat als 1,3 milions als anys 50). Tot i fer pujar les vendes fins a 75.000 exemplars (posant el preu a 50 cèntims, menys de la meitat que el seu rival, Le Parisien), posteriorment van baixar fins als 40.000, força lluny dels 100.000 necessaris perquè France-Soir fos rendible.

El darrer exemplar imprès, que s’havia de publicar dijous passat, va ser boicotejat per una protesta dels treballadors i finalment no va arribar als quioscos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram