L’Auditori de Barcelona va ser l’escenari aquest dimarts de la 61a edició de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, durant la qual es van lliurar els premis de la Festa de les Lletres Catalanes. Enguany, la segona edició del Premi Òmnium de Comunicació, ha recaigut en el Club Super 3, coincidint amb el seu 20è aniversari.

El premi, hereu dels antics premis de ràdio i televisió, té per objectiu reconèixer i subratllar els esforços que es fan en els mitjans d’informació i comunicació de masses, sigui quin sigui el seu format i suport, per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres i projectar la cultura dels Països Catalans.

En la Festa de les Lletres Catalanes, l’escriptor mallorquí Sebastià Alzamora, col·laborador de diversos mitjans, va resultar premiat amb el 52è Premi Sant Jordi de novel·la, dotat amb 60.000 euros, pel thriller Crim de sang.

Dissabte passat, el Super3 va recollir el Premi Gabriel Alomar, atorgat per l’Obra Cultural Balear en el marc de la 25a edició dels Premis 31 de Desembre, que reconeixen aquelles persones i entitats que han fet feina a favor de la llengua, la cultura i el país.

Aquest 2011, el Super3 també ha rebut el Premi Especial Zapping, de Telespectadors Associats de Catalunya (TAC); el Guardó a l’ús social del valencià, atorgat per Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua; el Premi 1924, de Ràdio Associació; el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, del Departament de Benestar Social i Família, i el Premi de la Federació ACCAPPS 2011, de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram