La vicepresident del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, s’ha reunit aquest dimecres amb una comissió del consell d’administració de RTVE per tractar la retallada de 200 milions en el pressupost de l’ens per al 2012. Durant la trobada, Sáenz ha deixat clar que, a més de la retallada, la despesa de RTVE es limitarà a 1.000 milions d’euros, per la qual cosa la Corporació no podrà buscar altres fórmules de finançament, com ara una possible tornada de la publicitat.

L’únic compromís de la vicepresidenta durant la trobada ha estat el d’estudiar la possibilitat de canviar la Llei de finançament de RTVE perquè l’ens pugui recuperar els 120 milions d’euros que paga anualment d’IVA.

Pèrdua d’audiència

En la reunió, els consellers de l’ens han plantejat diferents opcions per suavitzar la retallada, com ara la possibilitat d’aplicar-la en els propers tres anys, ja que el pressupost està compromès i gairebé no hi ha capacitat de maniobra, però Sáez ha respost que no hi havia marge per dur-ho a terme.

Els representants del consell d’administració han explicat a la vicepresidenta que, actualment, pràcticament només es podia retallar en entreteniment, principalment sèries de ficció. A més, han advertit que podria caure ostensiblement l’audiència de La 1, per sota del 10%, a més de perdre del lideratge dels serveis informatius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram