L’editora de revistes MC Ediciones, fundada el 1985, ha presentat aquest dimarts un concurs de creditors voluntari amb la intenció de “garantir la viabilitat del negoci”. A la pràctica, la mesura suposa deixar en mans d’un administrador concursal la decisió de la continuïtat de la vuitantena de revistes.

D’entrada, segons han confirmat fonts de l’empresa a Comunicació 21, al febrer només es publicaran 10 de les capçaleres del grup: Metal Hammer, Casa Viva, Más allá de la ciencia, Horóscopos más allá, Qué leer, FHM, Integral, Clío, Proyecto Contract i DT. Amb aquesta mesura, tot apunta a què aquestes revistes tenen molts números per ser salvades.

Si finalment només continuessin aquestes, suposaria deixar al carrer a més de la meitat de la plantilla, formada per unes 160 persones (100 a Barcelona i la resta a Madrid). De moment, els treballadors estan a l’espera de cobrar la paga extra de Nadal i la meitat de la nòmina de desembre.

Ara, l’administrador concursal tindrà tres setmanes per estudiar la situació financera d’MC Ediciones i el pla de viabilitat presentat per l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram