La setmana passada, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va advertir que hauria de prendre mesures “injustes” amb Badalona Comunicació, l’empresa pública que gestiona els mitjans municipals, i a ben segur que la plantilla hi està com a mínim d’acord. Aquest dimarts, l’equip de govern va presentar un pla de viabilitat per als mitjans públics badalonins que preveu retallar el pressupost de 2,7 milions a 1,5, i passar de 66 treballadors a 26. És a dir, acomiadar 40 persones.

Però tot i la dràstica retallada, el pla proposa millorar els continguts, potenciar els informatius de la ràdio i la televisió (augmentant les hores d’informació local), fer més directes i especials, i crear nous programes d’entreteniment. Pel que fa a la revista Bétulo, es vol reformular i augmentar el tiratge.

Per als treballadors, la proposta és totalment inviable, i si amb menys personal veuen impossible tirar endavant els dos mitjans audiovisuals i la revista municipal, l’increment de feina encara ho és més. Per això, creuen que amb aquestes condicions els mitjans hauran d’acabar tancant.

Les propostes que va plantejar el comitè d’empresa (ERO temporal, prejubilacions, baixes incentivades) han estat totes rebutjades per l’Ajuntament. Amb tot, la decisió final encara no està presa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram