El comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha denunciat la cobertura informativa que estan oferint Canal 9 i Ràdio 9 sobre la protesta dels estudiants de l’IES Lluís Vives que tenen lloc a València des de la setmana passada, i les càrregues policials per aturar-les.

Segons els sindicats, els mitjans de RTVV estan oferint una informació “tergiversada”, a banda de no donar la “rellevància” informativa que mereixerien els fets i que sí han tingut en altres mitjans, fins i tot internacionals.

El comitè d’empresa denuncia que en totes les edicions informatives de la radiotelevisió pública “s’oculten intencionadament” les imatges dels cops i la “brutalitat policial” contra els estudiants; es presenta a la policia com a víctimes i els menors com a culpables; es descontextualitzen les causes dels fets reduint-los a “disturbis” i “incidents”; s’amaguen els motius de la protesta dels estudiants (les retallades en l’ensenyament i la manca de calefacció a les aules); i s’intenta “deslegitimar” les protestes argumentant que no estan autoritzades.

Per als representants dels treballadors de RTVV, la cobertura que s’està fent “aprofundeix en el divorci” dels mitjans de l’ens amb “bona part” de la societat valenciana, poden arribar a “posar en perill” la integritat dels professionals que són enviats a cobrir les informacions.

Per tot plegat, el comitè demana la dimissió del director general de RTVV, José López Jaraba; dels directors de Canal 9, Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral; i dels respectius caps d’informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio.

Protesta dels treballadors a la redacció per la cobertura informativa:

Informatiu a Canal 9 del dilluns a la nit:

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram