Inicialment, s’havia dit que els polèmics tres documentals que Canal 9 va comprar a Triskel Audiovisual, vinculada al director d’antena de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), havien costat un total de 200.000 euros, quantitat que havia causat estupefacció a treballadors, sindicats i partits de l’oposició.

Però, segons ha denunciat el comitè d’empresa de RTVV, el cost exacte pels drets d’emissió dels tres reportatges va ser de 538.000 euros (634.840 amb l’IVA). Així constaria en el document del contracte al que ha tingut accés el comitè, signat el 26 de juliol, dos mesos abans de fitxar Quintela d’Intereconomía. “Amb aquests diners fem reportatges així per a tot l’any”, han denunciat els sindicats.

Des de RTVV mantenen la “confidencialitat dels contractes” i no han volgut confirmar ni desmentir la xifra, segons informa El País. Amb tot, l’ens puntualitza que a més dels drets d’emissió es van comprar els d’explotació, motiu pel qual els tres documentals ja han estat emesos a Intereconomía, sense especificar quant va pagar aquesta per fer-ho.

A més, RTVV assegura que, a finals de l’any passat, Triskel va renegociar el contracte per recuperar alguns drets, amb la qual cosa s’hauria reduït el preu en un 50%, tot i que sense especificar res més, segons el diari de Prisa.

Protesta dels treballadors

Aquest dijous, centenars de treballadors de l’ens s’han concentrat al centre de producció de Burjassot per protestar contra l’ERO i les retallades. Durant la concentració, desenes de treballadors han pujat a la tercera planta de l’edifici, on té el despatx el cap d’antena, al crit de “Quintela, torna la pela”, en protesta per les informacions dels darrers dies. A més, també han demanat la dimissió del director general, José López Jaraba. Segons Intersindical a RTVV, els fets demostren que l’ens no està arruïnat, sinó que ha estat “saquejat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram