La setmana passada, el consell d’administració de RTVE va aprovar suprimir del seu manual d’estil que els toros figuressin en l’apartat de “violència amb animals”. La modificació semblava que obria la porta a aprovar aquest dimecres la tornada de les corrides a la televisió pública, tal com persegueix el PP. No va ser així i, de moment, les transmissions taurines no tornaran a TVE, com a mínim en horari de protecció infantil (de 6 a 22 h).

La decisió es va prendre després de repassar un informe jurídic el qual estableix que, tot i el canvi en el manual d’estil, el veto segueix, ja que les corrides s’inclouen en els supòsits previstos pel que fa a la protecció dels menors en el mandat marc de RTVE i la llei de l’audiovisual, ambdues del 2010. Perquè es tornessin a emetre, s’haurien de modificar les dues.

Amb tot, el conseller a proposta d’ERC, Francesc Bellmunt, la propera setmana presentarà una moció per tal que TVE tampoc pugui emetre toros fora de l’horari protegit.

Tot i que TVE va deixar d’emetre corrides des del 2006 pel seu elevat cost i per les queixes de les associacions d’usuaris, el desembre del 2010, l’expresident de la Corporació, Alberto Oliart, va impulsar un manual d’estil de RTVE on s’explicitava que l’ens no emetria curses de braus “pel seu horari, generalment coincident amb l’horari protegit o d’especial protecció per a la infància”.

Amb tot, el manual puntualitzava que RTVE no era “indiferent” al món de la tauromàquia, i apostava per explicar la seva actualitat en la seva programació sempre en horaris adequats i sense emetre cap cursa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram