El veto a la revista gratuïta de la Selva i l’Alt Maresme als centres sanitaris no ha estat l’única conseqüència per la publicació d’informacions on Cafè amb Llet denuncia la gestió de Ramon Bagó, vicepresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), i Josep Prat, president de l’Institut Català de la Salut (ICS), entre d’altres. El passat 30 de març, la publicació va rebre una demanda de Josep Maria Via, president del Consorci Parc Salut Mar, membre del consell d’administració de la CSC, així com del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern català.

Via demana a Cafè amb Llet 20.000 euros en considerar que la menció a la seva persona que es fa en la segona part (minut dos) del vídeo Carta oberta a Artur Mas atempta contra el seu honor. El treball, penjat a YouTube, és un resum dels reportatges publicats per la revista on es denuncia “l’opacitat” amb la que es gestionen hospitals com els de Blanes i Calella.

Sense intenció de callar

Segons el director de Cafè amb Llet, Albano Dante Fachin Pozzi, de tirar endavant la demanda suposaria el tancament de la publicació, la qual, remarca, viu “exclusivament” dels anuncis dels comerços.

“El nostre equip està format exclusivament por les persones que hem fet el vídeo demandat i una noia que fa de comercial a mitja jornada. Aquí no hi ha res més. Cap dels que treballem aquí arribem a ser mileuristes. Paguem tots els impostos, presentem els papers i lluitem edició rere edició per fer un periodisme honest, lliure i útil”, explica en un editorial.

Amb tot, Fachin assegura que, passi el que passi, amb sanció o sense, es tanqui o no la publicació, continuarà “denunciant els negocis i les enormes irregularitats que afecten el nostre sistema sanitari”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram