Els editors de la revista Cafè amb Llet, Albano Dante Fachin i Marta Sibina, van comparèixer aquest dimecres davant el Jutjat de Primera Instància número 37 de Barcelona a la vista prèvia per la denúncia que els ha interposat Josep Maria Via, president del Consorci Parc de Salut Mar, que reclama una indemnització de 20.000 euros.

El demandant, que també és membre del consell d’administració del Consorci de Salut i Social de Catalunya i del consell assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern català, els acusa de vulneració del seu dret a l’honor per la publicació d’un vídeo (minut 2) on la revista denuncia les irregularitats del sistema sanitari català.

“Estratègia d’intimidació”

A les portes de la Ciutat de la Justícia, Dante i Sibina van rebre el suport de més de 200 persones, moltes d’elles gent gran que s’havia desplaçat des de l’Alt Maresme i la Selva, àmbit territorial de la publicació. Abans d’entrar al Jutjat, els responsables de Cafè amb Llet van reivindicar la llibertat d’expressió i van denunciar que la querella no només era un atac a Cafè amb Llet, sinó a tots els mitjans que investiguen casos de corrupció. Segons van assegurar, es tracta d’una “estratègia d’intimidació” cap als que posen en qüestió les polítiques sanitàries del Govern.

L’advocada de Via –ell no es va personar a la vista– va proposar anul·lar el procés si la revista rectificava, cosa que Sibina i Dante es van negar a fer. La jutgessa ha fixat el judici per al 27 de setembre a les 10.30 h.

Fonts: La DirectaEl País

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram