Al març, Canal 9 no va emetre la cremà de les Falles per primer cop en 23 anys a causa de la vaga de la plantilla contra l’ERO que planeja la direcció de l’ens, el qual pot afectar més d’un miler de treballadors. I aquest mes perilla la transmissió, també per primer cop, d’una altra cremà d’una de les festes més populars al País Valencià: la de les fogueres de Sant Joan del proper 24 de juny a la nit.

Per a aquell dia, el comitè d’empresa ha tornat a convocar una vaga en defensa de la Radiotelevisió Valenciana pública, el manteniment dels llocs de treball, la viabilitat empresarial i el sosteniment d’un mitjà de comunicació al servei de la ciutadania.

Els sindicats justifiquen el fet de fer-la coincidir amb una data tan assenyalada per subratllar “quant és de necessària per al poble valencià la radio i la televisió públiques”. A més, argumenten que la “falta de diàleg” per part de la Generalitat i la direcció de l’ens per buscar alternatives al “desmantellament” de RTVV els ha posat en una situació de “tensió màxima” que fa necessària l’adopció de “mesures excepcionals”.

Negociacions per externalitzar la transmissió

Sobre la convocatòria, el comitè ha avançat que no permetrà cap “maniobra irregular” per part de l’empresa per anular l’eficàcia de la vaga. Segons els sindicats, la direcció de RTVV podria estar negociant “amb l’empresa d’un antic directiu de la casa” la contractació d’una unitat mòbil aliena per substituir els vaguistes de RTVV.

“Aquesta actuació de l’empresa pretén amagar les repercussions de la mobilització, mantenint la emissió de la cremà de les fogueres, la qual cosa és, clarament, una acció que vulnera el dret constitucional a la vaga i contra la qual, si termina concretant-se, exigirem les responsabilitats judicials oportunes”, han advertit des del comitè.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram