El cofundador i president de la productora Cromosoma, Oriol Ivern, va morir aquest dimecres als 66 anys. La productora va ser creada el 1988 juntament amb la seva dona, Eulàlia Cirera, i un petit grup de persones amb l’objectiu de realitzar sèries d’animació de qualitat per al públic infantil. El 1994, Cromosoma va fer un gran salt quan va adaptar per a la televisió Les tres bessones de Roser Capdevila (s’ha traduït a 35 llengües i s’ha emès a 158 països), fet que li va permetre esdevenir una de les empreses audiovisuals més reeixides del país i emprendre altres projectes.

A banda de sèries d’animació (Les magilletresAshaJuanito JonesMinimanLila i Tom), Cromosoma també ha realitzat documentals (Bicicleta, cullera, poma i El Papus, anatomia d’un atemptat), pel·lícules de ficció (Caracremada), films d’animació (Arrugues i Les tres bessones i la màquina del temps, aquesta en preparació), sèries infantils de ficció (Los cuentos de Nana Bunilda, a TVE), concursos (La caixa sabia, a TV3) i debats (Dotze sense pietat, també a TV3).

L’any 2006, la Generalitat li va concedir al Medalla i Placa President Macià en reconeixement a la seva contribució a l’economia catalana. Abans, el 2003, Cromosoma havia rebut el Premi Nacional de Televisió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram