El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, ha presentat la seva renúncia al càrrec al president de la Generalitat, Artur Mas; a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i a la resta de membres de l’ens. El motiu, “facilitar la reforma legal” aprovada pel Parlament el passat 15 de febrer, la qual preveu que la presidència del CAC s’esculli per la via parlamentària. La seva dimissió serà efectiva un cop hi hagi un nou president.

L’anterior Llei del CAC contemplava un Consell format per nou membres escollits pel Parlament, mentre que el president el triava directament el Govern. Actualment, l’ens està format per vuit membres, ja que al juny del 2010 van finalitzar el seu mandat tres membres (Fernando Rodríguez, Domènec Sesmilo i Rafael Jorba) i només hi va haver una incorporació (Carme Figueras). Però la reforma del febrer preveu que els seus membres siguin sis, tots escollits per la via parlamentària, i d’entre ells es triï el president.

S’incorporaran dos nous membres

El proper 30 de juny finalitzen el seu mandat Josep Micaló, Santiago Ramentol i Dolors Comas d’Argemir, dels quals en principi només se n’hauria substituït un. Així, el Consell hauria quedat format per sis membres, dels quals Font seria l’únic no escollit pel Parlament, tal com indica la nova normativa. Per evitar-ho, ha presentat la seva renúncia, tot i que li quedaven dos anys i mig de mandat i legalment podia continuar en el càrrec (a diferència de la CCMA, la reforma del CAC es podia fer efectiva a mesura que els actuals membres anaven exhaurint el mandat).

Així doncs, ara el Parlament haurà d’escollir dos nous membres per al Consell de l’Audiovisual (les candidatures es presentaran la setmana vinent), els quals necessitaran el suport de dos terços de la cambra en primera votació, o de la majoria simple en segona. D’entre els dos nous i els quatre membres actuals s’escollirà el nou president.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram