El ple del Congrés dels Diputats va aprovar definitivament la modificació de la Llei general de comunicació audiovisual, la qual flexibilitza la gestió de les televisions autonòmiques i obre la porta a la seva privatització. Canal 9 i IB3 caminen cap a aquesta possibilitat. El Govern català, però, es nega a que el capital privat entri a TV3.

Totes les esmenes presentades per l’oposició van ser rebutjades pel PP al Senat, però la setmana passada sí que se’n va acceptar una respecte a la protecció dels menors de les emissions de pornografia i violència. Per això, la normativa va tornar al Congrés, que aquest dimarts li va donar el vistiplau definitiu amb els vots del PP.

A banda de preveure la possibilitat que les TV autonòmiques siguin gestionades parcial o totalment per ens privats, la Llei també estableix una sèrie d’obligacions financeres, i no deixa que generin dèficit. Si no s’equilibressin els comptes, l’any següent s’haurien de reduir les despeses en una quantitat equivalent a la pèrdua generada. Precisament, els partits de l’oposició van denunciar que aquest punt envaïa competències autonòmiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram