L’assemblea de treballadors de la filial a l’Estat del grup Axel Springer va aprovar divendres passat les condicions de l’ERO plantejat per l’empresa. Aquest implica 29 acomiadaments (inicialment havien de ser 33), que rebran indemnitzacions de 30 dies per any treballat i una paga lineal de 2.500 euros, segons informa l’Associació de la Premsa de Madrid (APM). A més, es crearà una borsa de treball durant 12 mesos que tindrà en compte els acomiadats en cas que s’hagin de realitzar noves contractacions.

Les 29 sortides, que afecten a tots els departaments de l’editora, s’han de sumar a les que hi va haver a principis de juny (bàsicament directius i publicistes), amb la qual cosa els acomiadaments s’acosten a la quarantena i la plantilla es queda amb poc més de 100 treballadors.

“Punt sense retorn”

Els motius de l’ERO són la disminució “continuada” d’ingressos i una baixada “important” dels beneficis empresarials en els darrers quatre anys. Per aquesta raó, a mitjan juny, la direcció va comunicar el tancament de les revistes eGirl, Auto Bild Classic, Auto Bild Sportscar, Audio Video Foto Hoy i Fotografía Fácil, i la venda de Micromanía.

Aleshores, Axel Springer Espanya reconeixia que es trobaven un “punt sense retorn”, que necessita “emprendre una “transformació real” cap a la digitalització, i que té sis mesos per “donar la volta” a la situació.

De moment, les revistes que continuen són Computer Hoy,Personal Computer, Android Magazine, iCreate, Hobby Consolas, Playmanía, Nintendo Acción, Cómo Funciona, Auto Bild 4×4 i Auto Bild.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram