Tal com es preveia, aquest dijous les Corts Valencianes van aprovar la nova llei de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) amb els vots del PP i l’oposició de PSPV, Compromís i EUPV.

La nova normativa permet liberalitzar aquella programació que no es consideri servei públic: en principi, informatius i continguts relacionats amb la defensa i promoció del valencià i de la cultura i senyes d’identitat valencianes. Amb tot, els continguts que són servei públic quedaran definits en un nou contracte-programa que s’ha d’aprovar en tres mesos. A més, la nova normativa es limita a indicar que el valencià serà d’ús “preferent”.

Amb la nova llei, l’ens passa a ser una única empresa mercantil on es fusionen l’actual RTVV, Televisió Valenciana (TVV) i Ràdio Autonomia Valenciana (RAV). Això implica que no arrossegui el deute de més de 1.200 milions d’euros, que serà absorbit per la Generalitat.

A més, el director general de RTVV i el consell d’administració (que passa de 12 a 9 membres) ara poden ser escollits per les Corts per majoria absoluta en segona votació.

Els tres grups de l’oposició van lamentar que el PP anés en solitari a l’hora de tramitar la llei, quan la que hi havia fins ara es va aprovar per consens. En canvi, des dels populars es defensa que la nova normativa és un pas endavant, ja que segons ells RTVV serà més sostenible, independent i professional.

Ara només queda que la direcció de l’ens presenti al comitè d’empresa un ERO que es preveu que afecti 1.200 treballadors d’una plantilla de 1.800.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram