Després que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) hagi fet pública la intenció d’acomiadar 1.295 persones d’una plantilla de 1.695, un centenar de treballadors ha ocupat el plató dels informatius de Canal 9 i ha impedit l’emissió de les notícies del migdia. Segons han denunciat, la cap d’informatius, Salut Pedrós, s’hauria negat a informar sobre l’ERO.

La vicepresidenta del comitè d’empresa, Salud Alcover, ha llegit un comunicat, i set minuts després la cadena ha decidit tallar el senyal i deixar la pantalla en negre. A la poca estona ha emès un documental on advertia que no es podia emetre la programació habitual “a causa de l’ERO”.

Desallotjats per la policia

Posteriorment, la Policia Nacional ha fet acte de presència als estudis per “garantir” les emissions i mantenir l’ordre davant una “situació de tensió i ànims exaltats”. Tot i el desallotjament, la protesta als passadissos a provocat que també s’hagi hagut de suspendre el programa en directe En connexió. Després, Canal 9 tampoc ha emès les notícies del vespre (ha repetit la ronda informativa del 9/24) tot i que ja no hi havia protestes dels treballadors, segons ha piulat Intersindical a RTVV, que ha anat explicant els fets via Twitter.

Per la seva part, la direcció de RTVV ha anunciat que obriria expedients a tots els treballadors que han interromput l’emissió de Canal 9. A més, assegura que analitzarà els fets per si fossin “constitutius d’algun tipus d’il·lícit penal” i posar-ho en coneixement de les autoritats judicials corresponents.

“Volen continuar robant”

“Els treballadors d’esta casa estimem esta empresa, perquè era nostra d’abans de crear-se”, ha començat dient Alcover amb un megàfon. “Este és el dia més trist de la nostra vida professional”, ha dit abans de denunciar que els directius que “han robat els diners” de RTVV i que “no han respost de la seua nefasta gestió” faran fora tres de cada quatre treballadors.

“Volen continuar robant el patrimoni dels valencians, volen continuar mangonejant, però fer-ho ara a través d’empreses privades que estan al servei única i exclusivament del partit que mana, volen acabar amb llocs de treball públics per continuar privatitzant-ho tot i fent negoci”, ha manifestat des del plató Vicent Mifsud, president del comité d’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram