El consell d’administració de RTVE ha aprovat aquest dimarts el nomenament d’Ignacio Corrales Rodrigáñez com a nou director de TVE en substitució de Santiago González, qui fitxarà pel grup Secuoya. Corrales, amb més de 20 anys d’experiència professional en la indústria audiovisual, ha desenvolupat pràcticament tota la seva carrera en el sector de la producció i gestió de continguts audiovisuals.

El nou director de TVE actualment era membre del consell d’administració de Mediapost Spain, i entre el 2007 i el 2011 va assumir diferents responsabilitats al grup Vértice 360º. Anteriorment havia estat director financer de Sogetel/Sogecine, director gerent d’A3Z, subdirector general d’Aurum Producciones, director general i fundador de Cosmopolitan TV Spain i Canal Cocina, i soci director de l’àrea de televisió de Notro Films.

Adaptació a les circumstàncies financeres

Per al consell d’administració de RTVE, aquesta “intensa carrera professional” en el sector audiovisual privat i la posada en marxa de diferents projectes “han estat un aval” en la valoració per a la designació de Corrales.

L’ens recorda que la televisió pública estatal s’enfronta a un moment “complex” en el que “cal de realitzar un enorme esforç de gestió i adaptació a les actuals circumstàncies financeres”. En aquest sentit, assegura que Corrales “haurà d’augmentar la producció pròpia i treballar amb l’objectiu d’enfortir el servei públic essencial que ofereix TVE, amb una televisió de qualitat, objectiva i veraç en els seus continguts”.

Alfonso Nasarre, nou director de comunicació

En la mateixa sessió, el consell d’administració de RTVE ha nomenat Alfonso Nasarre com a nou director de comunicació i relacions institucionals de l’ens, el mateix càrrec que ocupava fins ara a la Cope. Segons un comunicat, la seva arribada servirà per “impulsar una àrea a la qual es donarà més contingut i competències” de cara a “aproximar la radiotelevisió pública als ciutadans i incrementar la relació de la Corporació amb les institucions”.

Nasarre ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a la Cope, on va començar de redactor per esdevenir més tard redactor en cap dels serveis informatius. Abans d’una segona etapa com a director de comunicació de l’emissora episcopal, Nasarre va ser assessor del secretari d’Estat de Comunicació (1994-2000) i director general de Comunicació Nacional del Ministeri del Portaveu del Govern (2000-2004) durant els dos mandats de José María Aznar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram