El 2010, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va encarregar un estudi estratègic (amb un cost de 80.000 euros) per analitzar l’evolució i la situació de l’ens, en el qual es posaven sobre la taula diferents models, entre ells el d’empresa única que fa mesos es va començar a instaurar.

Aquell pla (els resultats del qual mai s’han donat a conèixer) va quedar en “standby”, per una banda perquè es va iniciar el procés de reestructuració, i per l’altra perquè s’esperava l’arribada d’un nou consell de govern que seria el que l’hauria d’implementar, segons ha explicat aquest divendres al Parlament el seu president, Brauli Duart.

Ara, la nova cúpula de la CCMA ha decidit encarregar un nou estudi extern (pressupostat en un màxim de 185.000 euros) per “revisar” les conclusions d’aquell pla estratègic. Segons Duart, donarà “continuïtat” al primer i, a més, inclourà un pla de viabilitat i la definició del nou marc laboral.

ERO per a 680 treballadors?

El diputat d’Esquerra, Carmel Mòdol, ha qüestionat que “experts” en la matèria com els de la Corporació encarreguin un estudi extern en època d’estrènyer-se el cinturó, i s’ha preguntat si tot plegat no era una “coartada” per justificar algunes mesures que, segons ell, ja estarien “més o menys definides”.

Mòdol es referia als rumors d’un ERO per a 680 treballadors que li havien arribat “des de dins”. A la tercera vegada que li han preguntat a Duart sobre aquest suposat expedient de regulació (la segona, Dolors Camats d’ICV-EUiA, i la tercera, altre cop Mòdol), el president del consell de govern ha assegurat que era la primera vegada que ho escoltava.

Duart també ha argumentat que, des del primer pla estratègic encarregat, la situació havia “evolucionat” molt, motiu pel qual es considerava que era “convenient” i “prudent” revisar-lo. “L’objectiu no és un altre que garantir la viabilitat de les nostres empreses mantenint el model d’èxit acutal”, ha reblat.

Pel que fa al nou contracte programa (el darrer va caducar el 31 de desembre del 2009), el president de la CCMA ha assegurat l’esborrany del document estarà a punt a finals d’octubre o principis de novembre.

En la seva compareixença davant la comissió de control parlamentària de la CCMA, Duart també ha explicat que la nova estructura directiva s’ha reduït un 31% respecte al 2008, ja que els càrrecs directius han passat de 42 a 29. Així, el nou organigrama suposaria un estalvi del 40,2% en la retribució dels alts càrrecs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram