El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit “remodelar” l’oferta de canals televisió i ràdio amb l’objectiu d’estalviar 12,4 milions d’euros, principalment en compra de producció externa i en la xarxa de distribució. Segons ha comunicat l’ens aquest dimecres, la mesura també pretén “millorar els continguts” dels seus canals, per la qual cosa a partir de l’1 d’octubre “s’adequarà” l’oferta temàtica “als horaris i les vies de més consum”.

El 33 i el Super3 es fusionen, el 3XL desapareix

La “reordenació” comportarà que el canal 3XL desaparegui i el Super3 passi a compartir freqüència amb el 33. En concret, el canal infantil mantindrà la franja horària de 6 a 21.30 h, i el 33 es limitarà de 21.30 a 6 h. La programació juvenil del 3XL en teoria “quedarà integrada en els diferents canals de Televisió de Catalunya”.

Per la seva part, Esport3, que passarà del segon múltiplex al primer (ocupant la freqüència del Super 3), ampliarà els seus continguts amb una oferta documental vinculada a la natura, l’aventura, els viatges, l’alimentació i el lleure (és a dir, part de la programació diürna del 33). El canvi de MUX també permetrà que el canal esportiu millori la cobertura i per primer cop es vegi a tot Catalunya.

TV3, el 324 i el canal d’alta definició es mantindran com fins ara, així com la freqüència que ocupa IB3 gràcies a l’acord de reciprocitat televisiva.

iCat fm deixa el dial

Al juliol, el president de la CCMA, Brauli Duart, va admetre als representants dels treballadors que, per temes pressupostaris, s’estava estudiant la possibilitat que una de les emissores del grup Catalunya Ràdio deixés la FM i que es mantingués únicament a internet. Tot i que no va dir quina, tots els números apuntaven a iCat fm (pel perfil d’oients), i així serà.

A partir de l’1 d’octubre, iCat fm abandona les ones i “adequa” la seva oferta perquè els usuaris l’escoltin online a través del web i de noves aplicacions per a iPhone, Android i tauletes, però també dins la programació de Catalunya Ràdio i Catalunya Música. Així, la primera ja emet des de la setmana passada una edició especial de Delicatessen, d’Albert Puig, mentre que Generació digital continuarà incloent continguts d’iCat fm. Per la seva part, Catalunya Música incorporarà els programes dedicats al jazz.

Paral·lelament, s’està treballant en la “renovació total” del web iCat.cat, que es preveu estrenar a principis del 2013. El nou portal serà multimèdia i integrarà tant l’emissió online de ràdio en directe com àudio a la carta, així com podcast, vídeo, text i xarxes socials. D’aquesta manera es es vol “potenciar la visibilitat dels espais, programes i notícies culturals que genera diàriament el canal per adaptar-se a la nova realitat del consum de ràdio dels oients”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram