El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, en la seva compareixença davant la comissió de control del passat dimarts, va avançar que per al 2013 l’ens patirà una retallada de 50 milions d’euros en l’aportació del Govern, els quals es sumaran als 204 ja rebaixats aquest any. Així doncs, RTVE es quedarà amb un pressupost d’uns 950 milions.

L’anunci va arribar un dia després que es denunciés l’actual conveni col·lectiu (aprovat fa menys d’un any) per tal d’aconseguir-ne un de nou amb una “major flexibilitat” i adaptat a l’actual reforma laboral.

Echenique va justificar la mesura per les “disfuncions” detectades entre el treball realitzat i la retribució rebuda per alguns treballadors, per la qual cosa es vol fer més flexibles els horaris i revisar el sistema retributiu perquè hi hagi una “major correlació” entre la feina feta i el rendiment, a més d’assegurar un model més “eficient” i “sostenible”. Amb tot, va afegir que s’intentaran evitar els acomiadaments.

Unificar la gestió de RNE i TVE als diferents centres

Entre les mesures que es pretenen dur a terme per compensar la rebaixa de 50 milions més al pressupost, hi ha una retallada del 25% en les retribucions de presentadors, tertulians i també directius, i es buscarà racionalitzar algunes despeses, com ara el que es paga a la Federació Espanyola de Futbol.

A banda, es vol modificar l’estructura territorial unificant la gestió de RNE i TVE en els diferents centres per evitar duplicitats. En aquest sentit, Echenique va assegurar que pensa seguir comptat amb dos centres de referència com són el de Catalunya i el de les Canàries.

Tenint en compte que aquest 2012 hi ha un desviament pressupostari de 70 milions –principalment per la manca durant mig any d’una presidència executiva que pogués aprovar el pressupost–, el qual es preveu corregir el 2013, i que s’intentarà no renunciar a continguts “emblemàtics”, els números no acaben de sortir per fer efectiva la disminució pressupostària.

Per això, i veient els antecedents d’altres mitjans públics governats pel PP, els treballadors comencen a témer que, aprofitant la reforma laboral, a banda de més rebaixes salarials també hi hagi acomiadaments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram