Aquest dijous ha tingut lloc la primera jornada de vaga parcial de la plantilla de Televisió de Catalunya, que ha interromput la programació de TV3, el 3/24 i Esport 3 entre les 10.30 i les 13 h (el Super3 ha mantingut la seva programació habitual per estar enllaunada).

El comitè d’empresa ha destacat l’èxit de la convocatòria, que segons ha assegurat ha secundat un 95% de la plantilla d’aquesta franja horària. En canvi, la direcció de la CCMA ha xifrat el seguiment de l’aturada en un 59%.

Concentració davant la CCMA

Durant la vaga parcial, uns 400 treballadors de TVC s’han concentrat davant la seu de la Corporació a la Via Augusta de Barcelona mentre el consell de govern de l’ens feia la seva reunió setmanal.

Els treballadors han utilitzat pancartes, botzines i xiulets per reivindicar el model de la cadena pública i per protestar contra possibles externalitzacions i privatitzacions. Fins al gener es preveuen cinc aturades més (encara per determinar), segons va aprovar la plantilla la setmana passada.

Una delegació del comitè d’empresa ha tornat a lliurar als consellers de la CCMA una proposta de contracte programa fonamentada en la producció interna i en el manteniment de “tots” els llocs de treball. Segons expliquen els representants sindicals, la direcció de l’ens “encara no s’ha manifestat ni ha demostrat interès en comentar amb els representants dels treballadors aquesta iniciativa”, malgrat ja se li havia fet arribar al juny.

Pendents del pla de viabilitat

Els representants de la plantilla han advertit al president de l’ens, Brauli Duart, que mentre no hi hagi un pla de futur que garanteixi la producció i la plantilla seguirà el calendari de mobilitzacions i aturades. En aquest sentit, segons el comitè, la direcció hauria expressat que “no tindrà res a parlar” amb ells fins que PriceWaterhouse Coopers tingui enllestit el pla de viabilitat encarregat. A més, han demanat entrevistar-se amb la consultora per saber els paràmetres que s’utilitzaran, però la direcció no hi ha accedit.

“El comitè d’empresa de TVC considera que mentre la direcció es nega a mantenir aquestes reunions i contactes està prenent decisions sobre el futur del model de servei públic i sobre el futur dels llocs de treball, i té motius per creure que s’està elaborant un pla d’externalitzacions”, ha assenyalat en un comunicat.

En aquest sentit, els sindicats asseguren que una televisió pública com TVC no es pot externalitzar, ja que “és posar en mans privades tot allò que s’ha construït durant 30 anys amb l’aportació econòmica de la ciutadania a través dels pressupostos públics”. A més, subratllen que l’externalització no suposaria una millor gestió de la cadena, sinó que simplement es deixarien de pagar salaris a la plantilla per pagar factures a proveïdors.

Voluntat de “diàleg i consens”

Per la seva part, segons la CCMA, el seu president hauria remarcat als treballadors que el consell de govern té com a “objectiu essencial” assegurar el lideratge, la viabilitat i el futur de TV3 i Catalunya Ràdio, motiu pel qual s’està treballant en un pla estratègic, un nou contracte programa i en la definició del nou marc laboral.

En la trobada, segons el comunicat de la Corporació, Duart hauria traslladat al comitè d’empresa la voluntat de “diàleg i consens”, tot recordant que és la tercera vegada que es reuneix amb ells des de finals de juliol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram