Vocento i la Cadena Cope han arribat a un acord “que té per objectiu “reforçar una línia editorial compartida i la defensa dels mateixos valors”. L’entesa implica la integració d’ABC Punto Radio dins l’emissora episcopal en una única programació que serà gestionada per la Cope sota la seva marca. Així doncs, aquesta veurà com s’amplia la seva cobertura en detriment de Punto Ràdio, que desapareixerà.

En la integració, Vocento s’assegura que els butlletins informatius tinguin una denominació pendent de concretar que vinculi les marques Cope i ABC, a més del dreta a designar el coordinador dels informatius i el presentador de les notícies del migdia.

L’acord també preveu la presència de periodistes i col·laboradors del diari ABC en els espais informatius i les tertúlies de l’emissora, i el seguiment d’ambdues redaccions dels temes “d’interès comú”. A canvi, les pàgines del rotatiu serviran de plataforma de promoció dels programes i continguts de la Cope. Per dur a terme aquestes sinergies, es crearà un comitè editorial format per representants d’ambdós mitjans. A més, els portals de la Cope, Cadena 100 i Rock FM s’integraran al web de l’ABC.

Acomiadaments a Punto Ràdio

L’absorció de Punto Ràdio per part de la Cope no implicarà la subrogació dels seus treballadors. Malgrat alguns llocs de treball sí es mantindran, la major part de la plantilla serà acomiadada.

L’acord està supeditat a l’autorització de la Comissió Nacional de la Competència (CNC), però, depenent de la seva celeritat, la intenció és que ABC Punto Ràdio comenci a abandonar a mitjan gener les freqüències que ocupa per ser substituïda per la Cope.

Si es complissin els terminis, gran part dels treballadors de Punto Ràdio seran acomiadats abans de febrer.

Estalvi de 35-40 milions

L’acord forma part d’un pla d’eficiència aprovat per Vocento el qual preveu un estalvi anual d’entre 35 i 40 milions d’euros. Per dur-lo a terme, es calcula una inversió d’uns 20 milions (una part dels quals es destinaran a les indemnitzacions), segons va comunicar el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram