El 2013, Barcelona Televisió tindrà un pressupost de gairebé dos milions d’euros inferior. En concret, passarà dels 15,85 milions d’enguany a 13,87, una reducció del 12, 49%. Això si l’Ajuntament finalment fa una aportació prevista de 13,2 milions (encara per aprovar), un 10% menor que la d’aquest any. Per fer front a la retallada, tant la cadena com la productora Lavinia (adjudicatària dels serveis tècnics i informatius) hauran d’aplicar ajustos.

De moment, BTV ja ha decidit no renovar dos programes, Jo què sé!, de Carles Flavià, i El temps de Picó, del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, que deixen la graella al gener, i la resta haurà de reduir costos. L’objectiu de la direcció és mantenir els cinc informatius diaris actuals, els espais de servei públic per a la ciutat, i espais fixes com Telemonegal i La porteria. A més, el proper any no es faran nous programes i s’optarà per emetre alguns ja gravats actualment en nevera i per les redifusions.

Rebaixa salarial a Lavinia

La disminució pressupostària també farà que l’aportació a Lavinia disminueixi. Segons informa Economia Digital, la productora estaria estudiant una rebaixa salarial del 10% als treballadors de la televisió barcelonina. A Informació i Comunicació de Barcelona, empresa municipal gestora de BTV, hi treballen 20 persones de forma directa i unes 150 contractades a través de Lavinia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram