En poc més d’un any el Consorci Teledigital Mollet, que gestiona Vallès Visió, ha vist com el nombre d’ajuntaments que en formen part ha passat de nou a sis. El darrer en deixar la televisió comarcal ha estat el consistori de Sant Fost de Campsentelles, que ha seguit les passes de Vilanova del Vallès, que ho va aprovar l’octubre del 2011, i el de la Llagosta, que ho va fer el passat 29 de novembre.

Com en els dos anteriors casos, l’Ajuntament de Sant Fost ha justificat la sortida de la televisió del Baix Vallès per motius econòmics. L’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, ha explicat que la partida destinada a Vallès Visió, uns 60.000 euros, es destinaran a Benestar Social. “N’estem contents de la tele, però ara són necessàries altres accions”, va defensar, segons recull el setmanari Línia Vallès.

La sortida de Sant Fost posa en perill el model de Vallès Visió. Segons Sanmartí, caldria valorar la situació econòmica actual per poder buscar alternatives: “Si no, ens enganyem tots, perquè els ajuntaments no podem pagar”, assegura. En aquest sentit, recorda que quan es va crear el Consorci la situació econòmica “era molt diferent a l’actual”.

Els sis municipis que de moment continuen a l’ens públic són Mollet, Parets, Montornès, Montmeló, Martorelles i Vallromanes.

Mobilització ciutadana

Davant de la fragilitat que travessa el Consorci, s’ha creat la plataforma Amics de Vallès Visió, que ha endegat una campanya en defensa del que considera “l’únic mitjà televisiu de referència” del territori . La plataforma assegura viure “amb preocupació” com la televisió del Baix Vallès, que va iniciar les emissions regulars el 25 de març del 2010, va perdent suport institucional.

“Vallès Visió és un servei totalment essencial per difondre i rebre tota la informació que generem els ciutadans, les entitats, els clubs, els centres educatius, els moviments socials…, del nostre entorn. Vallès Visió és un element vital per a la nostra cohesió social i dóna sentit al concepte ‘servei públic’, perquè pensem que estar a prop dels ciutadans és la millor manera de crear una societat plural i democràtica”, assenyala la plataforma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram