La importància de Televisió de Catalunya per a la dinamització de la indústria audiovisual ha quedat palesa amb les darreres nominacions als premis Gaudí i Goya obtingudes per produccions amb participació de la cadena pública. En total, hi ha 22 films nominats que compten amb participació de TV3.

En concret, de les 30 pel·lícules que opten a algun dels 22 guardons de la cinquena edició dels Gaudí, 20 tenen la participació de TVC: dotze de les quals són coproduccions, i vuit col·laboracions. A més, totes les nominades a millor pel·lícula en llengua catalana, en llengua no catalana, documental i telefilm, compten amb la participació de TVC.

Pel que fa a la 27a edició dels Premis Goya, hi ha sis pel·lícules amb participació de la cadena pública catalana: dues coma coproductora i quatre com a col·laboradora.

Els guanyadors dels Premis Gaudí es donaran a conèixer el proper 3 de febrer, i els dels Goya el 17 del mateix mes.

Coproduccions de TV3 amb nominació

El bosc, d’Óscar Aibar, està nominada a onze Premis Gaudí; Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, opta a vuit Gaudí i tres Goya; Fènix 11·23, de Joel Joan i Sergi Lara, a set Gaudí; The Pelayos, d’Eduard Cortés, a quatre Gaudí; mentre que Red Lights, de Rodrigo Cortés, i Jordi Dauder, la revolució pendent, d’Antoni Verdaguer, opten a dos Gaudí cadascuna.

A més, Al fossat (de Ricardo Íscar), Hollyood Talkies (Òscar Pérez i Mia de Ribot), Atrapats (Miguel Puertas), Germanes (Carol López), Mar de plàstic (Sílvia Munt) i Tornarem (Felip Solé) estan nominades a un Premi Gaudí, i El cuerpo, d’Oriol Paulo, un Goya.

Col·laboracions de TV3 amb nominació

Blancanieves, de Pablo Berger, opta a dotze Premis Gaudí i a divuit Goya; Una pistola en cada mano, de Cesc Gay, a sis Gaudí i un Goya; [REC]3 Génesis, de Paco Plaza, a sis Gaudí, i Les aventures de Tadeu Jones, d’Enrique Gato, a quatre Gaudí i cinc Goya.

A més, Pepe & Rubianes (de Manuel Huerga), Papa, sóc una zombi (Joan Espinach i Ricardo Ramón), Any de Gràcia (Ventura Pons) i Orson West (Fran Ruvira) estan nominades a un Premi Gaudí, i El muerto y ser feliz, de Javier Rebollo, a un Goya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram