Un jutge ha considerat que l’Agence France-Presse i The Washington Post van utilitzar de forma indeguda les imatges que el fotògraf Daniel Morel va pujar a Twitter del terratrèmol d’Haití. L’agència argumenta que quan els fotògrafs comparteixen fotografies a Twitter i Twitpic automàticament estan cedint els drets perquè qui vulgui les utilitzi, però el jutge no hi està d’acord, motiu pel qual ha admès a tràmit la denúncia presentada per Morel.

Fa una mica més de dos anys, France-Presse va argumentar que un recent aclariment de Twitter sobre les condicions de servei atorgaven als usuaris el dret a utilitzar el material que s’hi publica. En canvi, el jutge considera que en els termes de serveix de la xarxa social en cap moment es fa referència a aquesta afirmació.

El gener del 2010, el fotògraf va publicar algunes de les imatges del terratrèmol a Twitter a través de Twitpic. Un altre usuari, Lisandro Suero, va copiar les fotografies i les va oferir. L’agència de notícies francesa va utilitzar-les i, a més, es va servir de Getty Images per vendre-les a altres mitjans de comunicació, que van assenyalar a France-Presse i a Suero com a propietaris dels crèdits.

Després que Morel enviés algunes cartes a AFP reclamant els seus drets,  l’agència fins i tot va presentar una “acció declaratòria” contra el fotògraf denunciant “difamació comercial”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram